Transport și depozitare

1. Materialul livrat trebuie înmagazinat în încăperi uscate și ventilate, care sunt asigurate împotriva schimbărilor bruște de temperatură. Distanța minimă recomandată de la baza pachetelor și inelelor este de 200 mm.

2. Depozitarea produselor zincate, acoperite cu aluminiu – zinc și a celor acoperite cu alte produse, în locuri în care acestea pot fi supuse unor schimbări de umiditate și temperatură este interzisă. deoarece aceasta poate duce la condensarea aburilor de apă între pachetele (foile) de tablă, ceea ce poate duce la apariția focarelor de coroziune sub forma unor pete albe și negre, iar stratul de lac poate fi zgâriat.

3. În cazul udării tăblii în timpul transportului, a descărcării sau a depozitării acesteia, trebuie să se usuce imediat toate foile de tablă. Depozitarea tablei ude poate duce la deteriorarea stratului sau la apariția focarelor de coroziune.

4. În caz că luarea în primire are loc prin intermediul transportului rutier, transportatorul trebuie să asigure foile de tablă pentru ca acestea să nu fie avariate mecanic sau udate.

5. În timpul descărcării, încărcării sau transbordării foilor de tablă, trebuie să se acorde o atenție deosebită pentru a nu permite zgârierea acestora.

6. Pentru tabla zincată, cu strat din aluminiu – zinc și cu suprafață de protecție – se recomandă montarea acesteia pe acoperiș în cel mult 3 luni de la data de livrare.

7. În cazul în care tabla este depozitată mai mult de o lună de la data de livrare, tabla zincată cu strat de aluminiu – zinc sau cu suprafață de protecție trebuie asigurată. Fiecare foaie trebuie protejată cu un suport subțire, care nu va deteriora mecanic tabla. În cazul tablei cu suprafață de protecție, care este asigurată cu ajutorul foliei de protecție, această folie trebuie neaparat scoasă. Aceasta va permite aerului să circule liber în partea superioară și inferioară a foii de tablă și nu va permite condensul de abur între foi.

Atenție: Depozitarea îndelungată a tablei cu folia de protecție pe ea poate duce la deteriorarea stratului de lac.

8. Este interzisă tăierea foilor de tablă cu instrumente unghiulare care au efect termic. Folosirea unor astfel de instrumente poate duce la avarierea stratului lăcuit al tablei, în locul de tăiere, acest fapt putând duce la apariția coroziunii.

9. Toate locurile unde au fost tăiate foile de tablă, inclusiv în timpul procesului de producție (capetele foilor) precum și locurile care au fost zgâriate trebuie să fie asigurate în timpul montării tablei cu lac de protecție, de către o firmă specializată. Acest lucru se referă în special la capetele foilor de lângă marginea acoperișului (jgheaburi). Dacă nu veți asigura corespunzător aceste locuri, există posibilitatea de exfoliere a lacului și apariția focarelor de coroziune.